Mindenki szeretne hosszú ideig élni. Jó hír, hogy vannak népek, akiknek ez sikerül is. A grönlandi eszkimók például sokkal kevesebben halnak meg szív-keringési betegségek miatt. A magyarázat egyszerű: az eszkimók rengeteg halat esznek. Még jobb hír, hogy ezt mi is megtehetjük. Süllős Gyula, a magyar közétkeztetés megreformálója is nagy hangsúlyt fektetett a halételek beépítésére az étrendbe, erőfeszítéseit pedig kutatások igazolják: a rendszeres halfogyasztás 40 százalékkal csökkentheti a koszorúér megbetegedések számát és a fogyókúrát is hatékonyan segíti.
Jöjjön hát egy olyan étel, ami nem csak egészséges, de rendkívül finom is.

 

pontypatko01

 

Pontypatkó citromfűvel, cukkini salátával

Hozzávalók (4 főre):

8 darab pontypatkó
1 cs. citromfű
3 db cukkini
2 dl joghurt
2 db citrom
1 ek. olívaolaj

Elkészítés:
A halat sóval és finomra vágott citromfűvel bedörzsöljük, olívaolajjal meglocsoljuk, egy napig hűtőben tároljuk, majd forró rostlapon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A cukkinit nagyon vékony metéltre vágjuk, enyhén sós vízben leforrázzuk, majd lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, joghurttal összekeverjük, és köretként tálaljuk a hal mellé. Citromfűvel és citrommal díszítve kínáljuk.

 

TÁMOGATOTTJAINK

MENZA MAP