Sok pénzt költünk manapság különböző drága egészségvédő „csodaszerekre”, holott a megoldás sokszor ott van a szemünk előtt… vagy éppen a tányérunkon. Ilyen például a rozmaring, ami ősidők óta jól ismert fűszer- és gyógynövény. Az alföldi tanyavilágban még a legszegényebb családoknál is volt legalább egy cserép rozmaring, és nem véletlenül: a gyógyászatban görcsoldónak, epevédő, idegerősítő és étvágyjavító hatása miatt használták. Süllős Gyula, a magyar közétkeztetés megreformálója is előszeretettel használta a rozmaringot különböző húsételek, mártások ízesítéséhez. A következő receptet rendkívül könnyű elkészíteni, a siker pedig garantált!

 rozmaringos malactarja

 

Rozmaringos malactarja

Hozzávalók (4 főre):

80 dkg malactarja
1 kisfej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 cs. rozmaring
1 kk. olívaolaj
só, bors

Elkészítési mód:
A húst megmossuk, sóval bedörzsöljük, a többi hozzávalóval alufóliára rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, becsomagoljuk, tepsibe tesszük, 1 dl vizet öntünk alá és 150 °C-os sütőben 30 percig pároljuk. Ezután a fóliából kicsomagoljuk és pirosra sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd nyolc szeletre vágjuk. Forrón, burgonyapürével tálaljuk.

 

TÁMOGATOTTJAINK

MENZA MAP