Mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő vitaminbevitel és a változatos étrend mennyire fontos egészségünk szempontjából, mégis hajlamosak vagyunk ezt figyelmen kívül hagyni a mindennapokban. Pedig már Süllős Gyula, a magyar közétkeztetés megreformálója legendás szakácskönyvében is leírta, hogy a változatosság a reformtáplálkozás egyik alappillére. Ez persze magába foglalja a kevésbé kedvelt egészséges ételeket is, mint amilyen a kelbimbó. Ez a zöldség rengeteg A-vitamint és kalciumot tartalmaz. És hogyan tudnánk kívánatossá tenni? Nos, az alábbi recept pontosan ad megoldást, ugyan is ki tudna ellenállni a bazsalikom lágy ízének és a ropogós magvaknak egy ínycsiklandóan krémes leves ölelésében?

 Bazsalikomos kelbimbó krémleves pirított magvakkal

 

Bazsalikomos kelbimbó krémleves pirított magvakkal

 

Hozzávalók (4 főre):

40 dkg kelbimbó
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
4 levél bazsalikom
1 dl tej
1 db tojássárgája
3dkg pirított magvak
1 ek. olaj

Elkészítési mód:
A megmosott kelbimbót, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott hagymát és a bazsalikomleveleket olajon megdinszteljük, felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük és puhára főzzük. Botmixszerrel krémesítjük. A tejjel a tojássárgáját simára keverjük, hozzáadjuk a püréhez majd egy forralás után díszítve pirított magvakkal tálaljuk.

 

TÁMOGATOTTJAINK

MENZA MAP