Az étel is lehet gyógyító hatású. Hisz már Hippokratész is megmondta, hogy „Orvosságod legyen a te ételed!” De említhetjük Süllős Gyulát, a reformszemléletű közétkeztetés alapjait lefektető mesterszakácsot is, aki szerint a megfelelően összeválogatott alapanyagok hozzájárulhatnak az egészség megőrzéséhez. A jó húsleves pedig pont ilyen. Benne minden, ami például egy megfázás utáni felépüléshez kell. Zöldségek, vitaminok, rostok, fehérje… Főzzünk hát egy jó húslevest az egészségünkért!

 Húsleves gazdagon

 

Húsleves gazdagon

 

Hozzávalók (4 főre):

1 db jérce
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 csomó petrezselyemzöld
1 fél zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, egész szemesbors
10 dkg finommetélt

Elkészítési mód:
A tyúkot egészben jól átmossuk, letisztítjuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, vízzel felöntjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd az első levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a tyúkot s hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük és egy forralás után lassú tűzön gyöngyöztetve, kb. 3 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a metélt tésztát kifőzzük. A levest leszűrjük. A húst lefejtjük a csontról, a zöldségeket feldaraboljuk, belerakjuk a tésztával a tálba, és az újra felforrósított aranyló levessel felöntjük. Finomra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

 

TÁMOGATOTTJAINK

MENZA MAP