Ritka az olyan leves, amit minden gyerek szívesen megeszik, de a málnát biztos egyikük sem tolja el. Ez a gyümölcs ugyanis olyan zamatos és édes, hogy bármelyik nyalánkság elbújhat mellette, ráadásul rendkívül egészséges is, hiszen egy maréknyi málnában 25 milligramm C-vitamin van, amellett pedig gazdag B1, B2-vitaminban, valamint A-provitamin is bőven található benne. A gyümölcsök étrendbe illesztésének fontosságát már Süllős Gyula, a magyar közétkeztetést megreformáló mesterszakács is hangsúlyozta, az alábbi recept pedig annyira ínycsiklandó, hogy a siker egyszerűen garantált…

  Illatos málnakrémleves

 

Illatos málnakrémleves

 

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg málna
2 dl tej
1 ek. liszt
2 dkg vaj
1 kk. őrölt szegfűbors
2 db fahéj
2 t. vaníliás cukor
1 ek. cukor
egy csipet só

Elkészítési mód:
A málnát megmossuk, botmixerrel turmixoljuk, és egy lábasba tesszük. Felöntjük 8 dl vízzel, a cukrokkal, egy csipet sóval ízesítjük, szegfűborssal, fahéjjal illatosítjuk, majd egy forralás után vajból, lisztből, tejből készült besamelmártással besűrítjük, és krémesre főzzük. Étkezésig hűtőszekrényben tároljuk, majd tejszínhabbal és málnaszemmel díszítve, hidegen kínáljuk.

 

TÁMOGATOTTJAINK

MENZA MAP