Van egy konyhai baki, amit szinte minden háziasszony elkövetett már. Ez pedig az, hogy a húslevesbe belefőzik a tésztabetétet. Ez nem csupán a leves tisztaságát, áttetszőségét befolyásolja negatív irányba, hanem az eltarthatósági időt is csökkenti, mivel a tészta a meleg nedves közegben hamar megromolhat. Süllős Gyula, a magyar közétkeztetés megreformálója is leírta könyvében: „A híglevesekbe, egyes kivételektől eltekintve, ne főzzük bele a tésztabetétet! Vannak olyan levesbetétek, amelyeket nem a levesbe téve, hanem külön tányéron (esetleg szalvétára helyezve) tálalunk. (…) A levesek elkészítését lehetőleg a tálalás idejére időzítsük, mivel a hosszantartó melegen tartás, esetleges újra melegítés rontja az élvezeti értékét.” Ha a húslevesbe nem kerül bele a tészta, akkor a leves akár le is fagyasztható.

 levesteszta

TÁMOGATOTTJAINK

MENZA MAP