A minőségi étkezés minőségi alapanyagokat is jelent. Ezt ismerte fel Süllős Gyula, amikor megreformálta a magyar közétkeztetést. Munkásságának hatása a mai napig érezhető, hisz akik az általa kreált ételeken nőttek fel, azok számára ma már alapigény az egészséges étkezés. Többek között ennek is köszönhetjük, hogy mindinkább elterjed a mediterrán étrend, s benne is az olívaolaj használata. Az olívaolaj ugyanis nagyon sok telítetlen zsírsavat tartalmaz, amelyek pozitívan hatnak a vérzsír-értékekre. Érdemes kipróbálni az olívában érlelt sültpaprika receptjét, amelynek elkészítés roppant egyszerű: a paprikát kevés olajban megsütjük, majd annyi olívaolajat öntünk rá, hogy ellepje. Így hűtőszekrényben nagyon sokáig eltartható. Köretként is kiváló.

 Olajozott egészség

TÁMOGATOTTJAINK

MENZA MAP